tirsdag den 2. oktober 2007

Nu med billeder :-)

Hej nu sidder vi lige på kontoret i vores hus, og glæder os over at vi har fået internet.

Vi har som I kan se lagt nogle billeder ind. Det første er af os (fra venstre Hans, Morten, Nanna, Stine og Sara), Idex-folkene og Kanjarbørnene i landsbyen Jarel. Det andet billede er af Sohan, Pankaj, Saroj, Naveen, Nanna, Hans og Stine foran vores hus.
Vi har på opfordring af flere af vore trofaste læsere valgt at bringe et afsnit om den indiske mad der serveres her i huset. Saroj er vores søde kok/husmoder. Det er hende som står for at lave alle dagens måltider. Om morgenen får vi enten en slags spicy (chili) kartoffelpandekager, tynde omeletter (også med chili), toast eller en slags byggrød med mælk (uden chili). Og selvfølgelig altid chai: indisk te blandet med meget mælk og sukker. Til frokost har vi vores ‘lunchbokses’ med ude i landsbyerne. I dem er der chapati (indiske fladbrød), årstidens grønsager og ris. Når vi kommer hjem er det tea time. Kl. otte er der aftensmad: Chapati, ris, dahl (linsesuppe), grønsager, agurker og tomater. I det meste af vores mad er der tilsat koriander og chili. OG ja, vi lever som vegetarer.
Med hensyn til vores arbejde i landsbyerne, går det ok. Det er lidt besværligt nogle gange at få startet på undervisningen, fordi børnene ikke mere selv kommer hen til skolen. Nogle skal lave morgenmad til deres søskende, andre skal arbejde og forældrene opfordrer ikke rigtigt børnene til at komme i skole, fordi de endnu ikke har forstået vigtigheden i at deres børn bliver undervist. Men når så børnene kommer er de rigtig søde, og der skal ikke meget til at få dem til at grine.
Vi har nu i begge landsbyer haft besøg at politiet. I begge landsbyer tog de flere mænd med sig til fængslet. Det er hårdt at opleve, fordi det er så uretfærdigt. Kvinderne til de mænd, som er blevet tager drikker sig så fulde, og alt dette oplever børnene jo på tæt hold. Vi skal om et par uger have et møde med politiet om alle disse ‘anholdelser’.

I går var det Saras fødselsdag, og det fejrede vi ved at tage pænt indisk tøj på og hygge med lys og god mad. Det var dejligt med sådan en lidt speciel aften.

Hans og Nanna