søndag den 30. december 2007

Fra Mumbai til Jaipur

(Billede: julemand i Mumbai)

Vi havde det sjovt i Mumbai. Vi fik set mange forskellige sider af byen. Det der nok gjorde stoerst indtryk paa os, var den store og tydelige ulighed mellem menneskerne i byen. Vi saa store slum-omraader og vi saa dyre luksus lejligheder. Virkelig store komtraster, som kan vaere svaert lige pludselig at vaere en del af.

(Billede: et billede taget fra en taxa af fattige, som lever paa gaden i Mumbai. Saadan ser det ud paa naesten hvert fortorv)

Mumbai byder paa mange ting. En dag var vi henne og spise en 19 retters menu paa en ny aabnet restaurant. Det var gratis, ja faktisk blev vi betalt 1000Rs for det, og det tog 5 timer. En anden dag var vi paa World Press Foto udstilling i Express Towers. Meget spaendende og voldsomme billeder. En aften var vi paa spillestedet Not Just Jazz By The Bay, hvor der var live-optraeden. Her kom vi i snak med to indere, en IT-programoer ansat ved hotmail og en 2. styrmand, en Sydkoreaner, som arbejder ved den koreanske ambassade, og en kazakhstaner, som arbjeder for FN. Rigtig spaendende mennesker, som vi tog med videre ud i Mumbais natteliv. Juleaftenen paa The Ambassedor gik fint. God betjening, rigtig god mad og faktastisk udsigt. Restauranten naaede at dreje 2 og 1/2 gang rundt, mens vi var der. Ellers gik tiden i Mumbai med at dase rundt og spise nogle dosaer, parathaser og idlier.

(Billede: Os juleaften i vores fineste indiske dress staaende ved et soelle juletrae i restauranten)

(Billede: udsigt fra restauranten ved The Ambassedor. Kameraet kunne ikke infange alle bylysene. Denne "lyskaede" der ses kaldes The Queen's Necklace, og er billys og gadelygter langs vandkanten.)

(Billede: Udsigt fra Cocoon)

Det er godt at vaere i Jaipur. Her er godt nok lidt koeligt (omk. 22dag/10nat), men saa tager vi bare en troeje paa. Paa Cocoon guest house, hvor vi bor, er der en skoen roof top restanrant, som vi benytter os meget af. Det er herligt at sidde og blive varmet af solen med en kop masala chai i haanden og senere spise en tallarken Biryani. Nannas veninde, Victoria, bor her ogsaa, og lige nu er hendes foraeldre og soester paa besoeg. Det er hyggeligt at faa sig en lille dansker-snak med dem ind imellem.


(Billede: traffik i Jaipur. Ligefrem ses en rikshaw, cykeltaxa, med en mor og to doetre)

Idag har Hans laest resten af den bog, han var i gang med ("Kaellingen i Krakow") og altsaa bare daset paa tagteresse og guffet muesli. Jeg har derimod marcheret hele byen igennem paa en meget intens shopping (naermest paa komando fra min kaere mor efter en telefonsamtale). Men det var nu dejligt, og jeg kom i snak med op til flere handlende indere.

(Billede: Lobby til biografen Raj Mandir i Jaipur. Indiens stoerste biograf med plads til 1128 mennesker. Selvom filmene er paa hindi, synes vi, at de er ret underholdende.)

(Billede: Hans sammen med en tekstil eksportoer i Jaipur. Vi var inde i baglokalet og se de laekre materialer.)

Imorgen aften, nytaarsaften, tror jeg, at vi tager paa bar/disco REDS. De har et specielt program for aftenen, som vi vil tjekke ud. Nytaar er nu ellers ikke noget man i Indien fejrer og nattelivet i Jaipur er (trods byens stoerelse paa ca 3mio) slet ikke paa hoejde med Aalborgs.

Det var alt for nu.

- Nanna og Hans