fredag den 19. oktober 2007

Leg, skole, dit og dat

Så er det vist tid til endnu et blogindlæg fra Jhalarpattan. Vi har det stadig godt, er ved godt mod, er sunde og raske og husker at børster vores tænder to gange om dagen. Vores arbejde i landsbyerne er spændende. Der sker hele tiden nogle nyt og uventet hver dag - både på godt og ondt. Jeg synes, det var på tide at vise nogle flere billeder fra vores hverdag, så det vil jeg hermed gøre.

Det første billede er fra Jarel, hvor Sara, Hans og Stine leger Boggie-Woggie med børnene.
Det andet billede er af den indiske lærerinde Roukshanna og Nanna, som er ved at undervise i matematik på hindi (jo jo, vi lærer skam også lidt sprog, og jeg kan fx næsten tælle til 30 på hindi).

Det tredje billede er rigtig godt, synes jeg. Det er et Hans har taget på en tankstation i Jhalarpattan. Lastbilen er fyldt til randen med arbejdere, som skal ud og høste. Høsten er godt igang hernede, og da industrialiseringsprocessen er i gang i Indien, men ikke fuldendt, bruges der nogle steder, som her, meget mere menneskelig arbejdskraft end vi er vandt til i Danmark for at få høsten i hus. Det var et rigtig flot syn!

Og så lige lidt om igår:
Vi havde en begivenhedsrig og dejlig dag. Først underviste vi vores kære børn i hver vores landsby, Hans og Stine i Chandiya Kheri og Nanna, Sara og Morten i Jarel. Derefter mødtes vi alle i Jarel, hvor der skulle slæbes sten og jord. Dagen forinden havde der nemlig været 5 traktorarbejdere, som havde misforstået 3 vognlæs jord med 23 vognlæs jord. Disse 23 vognlæs jord var så blevet placeret foran skolen så hele "legepladsen" og vores "andet klasseværelse" (som er under et træ) var blevet tildynget med store bunker jord og store sten.. hmm.. Efter dette arbejde tog vi hjem, hvilede, spillede kort (jeg vandt med stort over Hans i kortspillet 500:-) og kørte til Jhalarwar. Her gik vi en lang tur på et vidunderligt fort (det fjerde billede er af Sohan, Pankaj, Hans, Sanjeev, Stine, Nanna og Sara fra fortet - Morten tager billedet) og besøgte en moske. Vi tog så en tuktuk hjem, spiste og tog til festival. Der er i disse dage stor hindu-festival i Rajasthan, hvor man hylder guden Ram bla. gennem dans, skuespil m.m. - meget spændende. Derefter tog vi hjem og gik i seng.

Nu er klokken 01.30 AM (indisk tid), og jeg må hellere komme i seng. Jeg slutter med et billede af mig selv, der er på vej hjem fra arbejde. Vi fik et lift af en markarbejder på en traktor med en vogn fuld af soyabønner, som vi altså sad oven på. Det var en mod alt forventning en behagelig tur, og Sara og jeg endte med at sidde og synge subidua-sange for diverse lastbiler, der kørte bag os :-)

- Nanna