torsdag den 25. oktober 2007

Arbejde, Jaipur og valg


Nu er det blevet tid til et lille indlæg igen. Vores weekend bød mest på afslapning, og Nanna og de andre var til Ghalba (Hinduistisk dans som bruges under Navaratra-festen, for at hylde guderne) mens Hans lå syg (men allerede mandag var jeg frisk igen).
Arbejdet skrider fremad. I Chandiya Kheri er vi så småt ved at være klar til at bygge en skolebygning. Stine og jeg har i denne uge været rundt i Jhalrapattan for at samle penge og materialer sammen til byggeriet. Vi prøver at få så mange til at hjælpe som muligt, for på den måde kan vi få snakket med en hel masse mennesker og derigennem fremme vores sag. Planen er at byggeriet skal starte på mandag. Men lad os nu se; når man i Indien siger mandag mener man onsdag eller torsdag, ligesom at fem minutter ofte betyder tyve minutter.
I Jarel er Nanna, Sara og Morten begyndt at renovere skolen indvendigt. Det er hårdt arbejde, for alt cementen på væggene skulle raves ned, og nu skal der nyt op. Bagefter skal væggene males hvide og alfabetet, tallene og hindi alfabetet skal males op, hvilket vi gør sammen med børnene. Det bliver sjovt !
En af kvinderne i Chandiya Kheri fødte i nat tvillinger: To drengebørn, sunde og raske. Stine og jeg så dem i dag, de var meget små og meget søde.
I morgen tager vi og Stine til Jaipur, som er den største, og hovedstaden, i Rajasthan. Det bliver en forlænget weekendtur, hvor vi forhåbentlig skal mødes med nogle fra IDEX, og ellers bare se byen. Nanna skal måske også mødes med hendes veninde Viktoria.
Det tager ca. 8-10 timer at komme til Jaipur.
Valg i Danmark
Vi har hørt at der er udskrevet valg, og at valgdagen falder den 13. november. Vi vil jo meget gerne være med til at påvirke demokratiet i Danmark, og derfor har vi snakket med Den Danske Ambassade i Delhi. Der fik vi at vide at vi godt kan stemme, hvis vi kommer til ambassaden og afgiver vores stemme inden den 6. november. Så det tager vi op på vores ugentlige husmøde i aften, og snakker med de andre om hvad vi skal gøre.


Nanna og Hans